akdp advocaten zoekt stagiair (m/v)

Ons kantoor
AKDP advocaten is gevestigd in Amsterdam-Noord, een stadsdeel dat volop in verandering is. Wij hebben al ruim 35 jaar ervaring met het verlenen van rechtsbijstand aan zowel particulieren als ondernemers in Amsterdam-Noord. Ons kantoor is gevestigd in een pittoresk kantoor op korte afstand van het metrostation Noorderpark en de pont.

Op het kantoor werken zes advocaten. Iedere advocaat is gespecialiseerd op verschillende rechtsgebieden (persoon- en familierecht, arbeidsrecht, strafrecht, bestuursrecht, vreemdelingenrecht, vermogensrecht e.a.). Wij bieden een open en informele werksfeer. Bij ons kantoor kun je naast ervaring opdoen in de advocatuur ook de verplichte opleidingscompetenties en beroepsproducten behalen.

Wat wij bieden
De stagiair werkt ter ondersteuning van het team van advocaten. De stagiair is het eerste aanspreekpunt voor cliënten, zowel telefonisch als persoonlijk. Na een eerste inwerkperiode nemen de werkzaamheden qua complexiteit en zelfstandigheid toe. Een advocaat zal je begeleiden en zorgt er samen met jou voor dat je het maximale uit je stage kunt halen. Omdat wij een algemene praktijk hebben, krijgt de stagiair de mogelijkheid om bij veel verschillende rechtsbieden mee te kijken.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het ondersteunen van de advocaat bij het schrijven van concept bezwaar- en beroepschriften, opstellen van concept verzoekschriften en dagvaardingen, het bieden van ondersteuning bij het voorbereiden van zittingen en het bijwonen van zittingen en cliëntgesprekken. Daarnaast bestaan de werkzaamheden uit: het beheren van de agenda van de advocaat, het bewaken van termijnen, het aanmaken en archiveren van dossiers, cliënten verwelkomen bij binnenkomst en het beantwoorden van de telefoon.

Een en ander tegen een marktconforme stagevergoeding.

Wie zoeken wij
Het werk vraagt juridisch en licht administratief inzicht, accuratesse en een zakelijke dienstverlenende houding. Wij zoeken daarom een stagiair met ambitie om juridische werkzaamheden zelfstandig en accuraat uit te voeren en die bovendien leergierig, verantwoordelijk en stressbestendig is.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Julia Korte (secretariaat@akdp.nl of 020- 632 02 51). Voor meer informatie zie ook onze website: www.akdp.nl.