Mr. drs. Tony Engelsma

Bel mij
Stuur een email
Stuur WhatsApp bericht

Over mij

Tony is geboren en getogen in Amsterdam. Hij heeft daar aan de Universiteit van Amsterdam Nederlands recht gestudeerd, met als specialiteit Auteurs- en mediarecht en Anglo-Amerikaans recht. Daarna heeft hij nog de studierichtingen Internationaal recht, met als specialiteit Europees recht en de Notariële studierichting voltooid.

Tony begon zijn loopbaan in de advocatuur bij de Rechtbank Utrecht. En werd daarna beëdigd bij de Rechtbank Amsterdam, waar hij als zelfstandig advocaat gevestigd was. Na een korte onderbreking in de kunsthandel, werd Tony in 2009 beëdigd als advocaat bij het gemeenschappelijk Hof voor de Nederlands Antillen en Aruba (later het gemeenschappelijk Hof voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba), met als woonplaats Sint Maarten. Op Sint Maarten was Tony verbonden aan Lexwell attorneys at law, een van de grotere advocaten kantoren in de voormalige Nederlandse Antillen.

Sinds december 2017 is Tony werkzaam bij AKDP advocaten.

Tony heeft zijn hele juridische loopbaan met name besteed aan het adviseren van kleine, middel grote en grote ondernemingen op diverse rechtsgebieden zoals arbeids/ontslagrecht, overeenkomsten recht, vennootschapsrecht, incasso’s, intellectuele eigendom en mediarecht. De laatste jaren heeft Tony zich veel bezig gehouden met het recht met betrekking tot onroerende zaken, waaronder huurrecht, appartementsrecht, project ontwikkeling en bouw recht.

Tony Engelsma is als advocaat ingeschreven bij de NOvA en heeft, behorend bij artikel 35b lid 1 van de Regeling op de advocatuur in het rechtsgebiedenregister van de NOvA de rechtsgebieden Algemene Praktijk Burgerlijk recht en Strafrecht, en Arbeidsrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA minimaal tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.