Jan Tuitjer – advocaat

Jan Tuitjer

Jan TuitjerJan heeft van 1972 tot 1978 Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, hoofdrichting staatsrecht met keuzevakken arbeidsrecht en criminologie.

Hij is in 1979 beëdigd als advocaat (als mede-oprichter van Advocatencollectief Bos & Lommer). In 1989 heeft Jan de overstap gemaakt naar ons kantoor. Zijn praktijk beslaat de rechtsgebieden arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, strafrecht en familierecht.
Hij is met name gespecialiseerd in het arbeidsrecht en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA).
Jan is betrokken geweest bij de oprichting van de Vereniging Sociale Advocatuur Amsterdam (VSAA). De eerste jaren na de oprichting is hij ook bestuurslid geweest van VSAA.

Vanaf begin 1980 is Jan ongeveer drie jaar part-time docent geweest aan een Sociale Academie (de CICSA in Amsterdam). Daarna is hij enige jaren gastdocent geweest bij de UvA (keuzevak rechtspraktijk). Hij is ook enige tijd gastdocent geweest aan de HES te Amsterdam. Voorts heeft hij advocaat-stagiaires onderwezen in het kader van de beroepsopleiding advocatuur (onderwerp gefinancierde rechtsbijstand).
Tenslotte heeft Jan langere tijd gefunctioneerd als auditor voor de Nederlandse Orde van Advocaten.
In die hoedanigheid heeft hij omstreeks 75 advocatenkantoren beoordeeld aan de hand van een kwaliteitstoets.
Jan is lid van de Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Amsterdam en van de Vereniging Jeugdstrafrechtadvocaten.

E-mailadres: jtuitjer@akdp.nl
Telefoon: 020- 632 02 51 (optie 2)

Neem contact op met Jan Tuitjer
of bel T 020 63 20251