Annette Hilhorst – advocaat

Annette Hilhorst

Annette HilhorstAnnette heeft van 1975 tot 1982 Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, hoofdrichting privaatrecht met keuzevakken arbeidsrecht, administratief recht (bestuursrecht) en internationaal privaatrecht.

In 1983 is zij beëdigd als advocaat. Vanaf dat moment was zij als mede-oprichtster verbonden als advocaat aan “Advocatencollectief Kromme Distelstraat” te Amsterdam, de voorloper van AKDP advocaten.

Annette voert een deels algemene praktijk met de nadruk op de rechtsgebieden arbeidsrecht, sociale zekerheid, strafrecht en familierecht. Zij is met name gespecialiseerd in het  arbeidsrecht en is lid van de diverse specialisatieverenigingen.

Annette heeft (full time) op basis van detachering, gewerkt als  procesjurist/advocaat arbeidsrecht en sociale verzekeringen bij de FNV Rechtskundige Dienst, later genoemd FNV Ledenservice, gedurende in totaal 4 jaar, verspreid over drie perioden in de jaren 1995 tot 2005.
Zij heeft (part time) op basis van detachering, als advocaat arbeidsrecht/sociale verzekeringen in 2007 gewerkt bij Advocatenkantoor Varrolaan te Utrecht, een aan de FNV gelieerd advocatenkantoor, gespecialiseerd in arbeidsrecht, sociale verzekeringen en letselschade.

Van 1 januari 2008 tot 1 januari 2009 heeft Annette (full time) eveneens op basis van detachering, gewerkt als advocaat arbeidsrecht bij de ING Nederland, afdeling Rechtspositie.
Vanaf 1 juni 2017 tot 1 juni2018 is Annette opnieuw op basis van detachering als advocaat werkzaam geweest bij ING Nederland, HR People Services Legal.

Namens de FNV heeft zij tot 2005 diverse malen zitting genomen in de Geschillencommissie voor het Bank- en Verzekeringswezen.
Van 2005 tot 2010 is zij lid geweest van de onafhankelijke externe Klachtencommissie van FNV Bondgenoten.
Vanaf 2009 maakt Annette als advocaat deel uit van de Geschillencommissie Advocatuur te Den Haag.

Annette is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam, de Vereniging voor Arbeidsrecht en de Vereniging voor Jeugdstrafrechtadvocaten.

E-mailadres: amhilhorst@akdp.nl
Telefoon: 020- 632 02 51 (optie 2)

Neem contact op met Annette Hilhorst
of bel T 020 63 20251